خانه / کامپیوتر / کتب و جزوات رشته کامپیوتر / کتاب درس مبانی کامپیوتر و برنامه سازی
کتاب درس مبانی کامپیوتر و برنامه سازی
دانلود کتاب درس مبانی کامپیوتر و برنامه سازی

کتاب درس مبانی کامپیوتر و برنامه سازی

دانلود کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی  نوشته  مهندس جعفرنژاد قمی، شامل فصل های زیر:

مقدمات زبان c
ساختار برنامه c و ورودی و خروجی
حلقه های تکرار و ساختارهای تصمیم
توابع و کلاس هایر حلقه
آرایه ها و رشته ها
اشاره گرها
ساختمان
فتیل ها
توابع کتابخانه ای
صف،پشته،لیست پیوندی و درخت
روشهای مرتب سازی و جستجو
ساختمان کامپیوتر و وقفه ها
مدل های حافظه و مدیریت صفحه کلید
رمزگذاری و فشرده سازی متن ها
توابع کتابخانه ای
گرافیک
مهندسی نرم افزار به کمک C
طراحی مفسر زبان برنامه سازی
توابع کتابخانه ای
مدیریت منو ها
ارتباط زبان c با اسمبلی
دستورات پیش پردازنده
چند نکته برنامه نویسی
ارتباط با دستگاه های جانبی

تاریخچه زبان c:

برای بررسی تاریخچه زبان C باید به سال ۱۹۶۷ بازگردیم که مارتین ریچاردز زبان BCPL را برای نوشتن نرم‌افزارهای سیستم‌عامل و کامپایلر در دانشگاه کمبریجابداع کرد. سپس در سال ۱۹۷۰ کن تامپسون زبان B را بر مبنای ویژگی‌های زبان BCPL نوشت و از آن برای ایجاد اولین نسخه‌های سیستم‌عامل یونیکس درآزمایشگاه‌های بل استفاده کرد. زبان C در سال ۱۹۷۲ توسط دنیس ریچی از روی زبان B و BCPL در آزمایشگاه بل ساخته شد و ویژگی‌های جدیدی همچون نظارت بر نوع داده‌ها نیز به آن اضافه شد. ریچی از این زبان برای ایجاد سیستم‌عامل یونیکس استفاده کرد اما بعدها اکثر سیستم‌عاملهای دیگر نیز با همین زبان نوشته شدند. این زبان با سرعت بسیاری گسترش یافت و چاپ کتاب “The C Programming Language” در سال ۱۹۷۸ توسط کرنیگان و ریچی باعث رشد روزافزون این زبان در جهان شد.

متأسفانه استفاده گسترده این زبان در انواع کامپیوترها و سخت‌افزارهای مختلف باعث شد که نسخه‌های مختلفی از این زبان بوجود آید که با یکدیگر ناسازگار بودند. در سال ۱۹۸۳ انستیتوی ملی استاندارد آمریکا (ANSI) کمیته‌ای موسوم به X3J11 را را مأمور کرد تا یک تعریف فاقد ابهام و مستقل از ماشین را از این زبان تدوین نماید. در سال ۱۹۸۹ این استاندارد تحت عنوان ANSI C به تصویب رسید و سپس در سال ۱۹۹۰، سازمان استانداردهای بین‌المللی (ISO) نیز این استاندارد را پذیرفت و مستندات مشترک آنها تحت عنوان ANSI/ISO C منتشر گردید.

در سالهای بعد و با ظهور روشهای برنامه‌نویسی شئ‌گرا نسخه جدیدی از زبان C بنام C++ توسط بیارنه استراوستروپ در اوایل ۱۹۸۰ در آزمایشگاه بل توسعه یافت. در C++ علاوه بر امکانات جدیدی که به زبان C اضافه شده است، خاصیت شئ‌گرایی را نیز به آن اضافه شده‌است.

با گسترش شبکه و اینترنت، نیاز به زبانی احساس شد که برنامه‌های آن بتوانند برروی هر ماشین و هر سیستم‌عامل دلخواهی اجرا گردد. شرکت سان مایکروسیستمز در سال ۱۹۹۵ میلادی زبان جاوا را برمبنای C و C++ ایجاد کرد که هم اکنون از آن در سطح وسیعی استفاده می‌شود و برنامه‌های نوشته شده به آن برروی هر کامپیوتری که از چاوا پشتیبانی کند (تقریباً تمام سیستم‌های شناخته شده) قابل اجرا می‌باشد. شرکت مایکروسافت در رقابت با شرکت سان، در سال ۲۰۰۲ زبان جدیدی بنام C# (سی شارپ) را ارائه داد که رقیبی برای Java بشمار می‌رود.

دانلود: لینک مستقیم یک لینک مستقیم دو
حجم : 8.11 MB
تعداد صفحات : 664
نویسنده:مهندس جعفرنژاد قمی
پسورد : www.mohandes.org
منبع : اینترنت

درباره رسول

دانشجوی کارشناسی ارشد برق ، علاقمند به برنامه نویسی ، امیدوارم نوشته های من مورد توجه شما بازدید کننده محترم قرار بگیرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

سوال امنیتی را پاسخ دهید؟ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

bigtheme
رفتن به بالا