خانه / برق / مقاله و پروژه های رشته برق / آشنایی با انواع موتورهای الکتریکی
آشنایی با انواع موتورهای الکتریکی
آشنایی با انواع موتورهای الکتریکی

آشنایی با انواع موتورهای الکتریکی

در اولین پست سال 93 با توجه به نیازی که در بین دانشجویان برق بخصوص دانشجویان جدیدالورود به رشته برق احساس کردیم تصمیم گرفتیم تا یک سری مقالات با عنوان آشنایی با قطعات  و اصطلاح الکتریکی و الکترونیکی را در سایت منتشر کنیم، در این نوع مقالات ما قصد داریم تا یک آشنایی اجمالی را داشته باشیم و وارد مباحث تخصصی نمی شویم ، به عبارت دیگر ما یک دید کلی را به دانشجویان و دانش پژوهان می دهیم.

امروز می خواهیم شما را با انواع موتور های الکتریکی آشنا کنیم، شما می توانید این مقاله را از طریق لینک مستقیم دانلود کنید.

انواع موتورهای معرفی شده عبارتند از :

موتور های بدون جاروبک یا سه فاز (brushless)
یکی از وسایل کاربردی مورد استفاده در پروژه های هوافضا که به شما کمک می کند تا نتیجه تلاش تان را بهتر نشان دهید،موتورهای بدون جاروبک یا سه فازه (موتور براش لس) است. موتورهای الکتریکی بر دو نوع brused و brushlessتقسیم می شوند که در زیر به توضیح نوع دوم آن می پردازیم. موتورهای براش لس (brushless) کارایی (efficiency) بالاتری دارند و از توان برق بهتر استفاده می کنند و البته گران ترند. بازده اغلب آن ها 80 تا 90 در صد است. این موتورها بر خلاف نوع معمولی اصطکاک کمتری دارند و نیروی بیشتری تولید می کنند.

موتور الکتریکی جاروبک دار (brushed)
یکی دیگر از موتورهای مورد استفاده در ساخت سازه های هوافضا موتور جاروبک دار است. قبلا موتور بدون جاروبک را در همین بخش معرفی کردیم. در بعضی هواپیماهای مدل ساده تر و سبک تر و یا در هلیکوپترهایی که امروزه به عنوان سرگرمی زیاد استفاده می شوند، از موتورهای الکتریکی معمولی نیز استفاده می گردد.

موتور گیربکس دار، قطعه ای پرکاربرد در پروژه ها
دانش پژوهان عزیز، یکی از قطعه های پرکاربرد که در بسیاری از پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد موتور گیربکس است که در زیر توضیحاتی در مورد آن ارائه می شود.
یکی از انواع موتورهای الکتریکی، موتور گیربکس دار می باشد. همان گونه که می دانید موتورهای الکتریکی معمولاً سرعت چرخش بالا و قدرت پایینی دارند.

استپ موتور
در این مقاله استپ موتور و مکانیزم کار آنرا به شما معرفی می‏کنیم. نحوه ساخت مدار برای راه‏اندازی استپ موتور نیز در مقاله دیگری آموزش داده خواهد شد.
پیش از این شما را با موتورهای DC آشنا نمودیم. موتورهای DC به گونه‏ای طراحی شده‏اند که با اتصال برق به آنها با سرعت ثابتی شروع به چرخش می‏نمایند.
برخلاف موتورهای DC، استپ موتورها به صورت گسسته و پله‏ای حرکت می‏نمایند. با رسیدن هر پالس برق به استپ موتور، شافت آن تا زاویه مشخصی خواهد چرخید به این زاویه، زاویه استپ یا Stepping Angle گفته می‏شود.

 دانلود: لینک مستقیم یک لینک مستقیم دو
حجم:2.11 MB
فرمت فایل: PDF
پسورد : www.mohandes.org

درباره رسول

دانشجوی کارشناسی ارشد برق ، علاقمند به برنامه نویسی ، امیدوارم نوشته های من مورد توجه شما بازدید کننده محترم قرار بگیرد.

1 دیدگاه

  1. سلام سایتتون عالیه خوشحالم که با سایت شما آشنا شدم تمایل دارم شما رو لینک کنم فقط بفرمایید با چه نامی شما رو لینک نمایم.اگه شما هم تمایل داشتین منو لینک کنید لطفا با نام” سایت تخصصی برق” لینک نمایید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

سوال امنیتی را پاسخ دهید؟ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

bigtheme
رفتن به بالا